TOP termékek

HunVeloBikes Póló

Mozgás

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Gyerek kerékpár választás

Nekem sokszor nehézséget okozott, hogy milyen biciklit vegyek a gyereknek, nagy a választék, és a legtöbb szülőhöz hasonlóan, magam sem szeretnék sokat költeni rá, mert hát ugye hamar kinövi.

Elsősorban a méretet kell meghatározni, mekkora is a gyermekünk és mekkora bicikli kell neki.

Az első lépések általában a futóbiciklinél kezdődnek. Ezek a kicsi járművek legtöbb esetben 2 db 12 colos kerékkel készülnek és nem pedállal, hanem lábbal kell hajtani. Alapvetően a 2-4 éves korosztálynak készülnek, egy 100 cm magas gyerek még kényelmesen tud velük „futózni”. Mi ezzel mentünk a bölcsödébe, később még az oviba is.

Az első pedálos kerékpár 12 colos kerékmérettel rendelkezik 3-4 éves gyerekek tudják jól hasznáni.

Mi ezt átléptük, és 14 colos kerékméretű volt az első bringája a nagyobbik gyerekünknek, amit persze a kicsi is használni fog, mert megtartottuk. Lehet majd átfestem, hogy ne érezze úgy, hogy mindig csak örököl :) 

A 16 colos kerékméretű bicikli 3-5 éves korban lehet észszerű választás, de természetesen, mint minden termettől is függ. Ezzel a bringával már simán el lehet velük menni bringázni, persze ne számítsunk őrült tempóra és 50 km-es túrára, de 10 km már menni fog nekik, ha olyan kedvük van. :)

A 20 colos kerékpár már egy kicsit komolyabb, itt már vannak váltós és teleszkópos kerékpárok is. A 20 colos kerékpárok 120 cm-es magasságtól ajánlottak, de egy-kettő alacsonyabb nyeregcsővel rendelkező bicikli már 115 cm-től is jó lehet. Mi is egy ilyet választottunk a gyerekünk 6. születésnapjára. Váltós legyen vagy teleszkópos ezt nehéz megmondani. A magam részéről a teleszkópot teljesen feleslegesnek gondolom ebben a korban és méretben és a váltó sem biztos, hogy feltétlenül szükséges. A fiam 6 évesen nem nagyon használja.

Amennyiben pedig gyermekünk a 20-as biciklit is kinőtte, jöhet a 24 colos vagy 26 colos junior kerékpár.

Bármilyen bizonytalanság esetén keressetek fel minket, segítünk a döntésben.